25 Nisan 2010 Pazar

baklava yufkası ile kıymalı börek


Malzemeler (16 parça börek için)
12 Adet Baklava Yufkası
250 Gr. Kıyma
3 (Orta Boy) Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı (Tepeleme) Kuş Üzümü
1 Çay Kaşığı Şeker
Tuz - Karabiber
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ (İç harcı için)
2-3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (Yufkaların arasına sürmek için)
1 Yumurta sarısı (Böreklerin üzeri için)
Çörek Otu - Susam (Üzerine serpmek için)
Yapılışı
Öncelikle iç harcını hazırlayın. Soğanları minik minik (yemeklik) doğrayın. Zeytinyağ ile orta ateşte, renkleri sararıp şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kıymayı ekleyin. 4-5 dk. sürekli karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve şekeri ekleyin, bir kez karıştırıp ocağı kapatın ve kuş üzümlerini ekleyin. soğumaya bırakın. (Kuş üzümlerini ayıkladıktan sonra, ılık su içinde 10 dk. bekletip, süzün ve harca o şekilde ekleyin.)
1. yufkayı tezgaha serin, fırça ile üzerine sıvı yağ sürün. 2.yufkayı üzerine serin, tekrar sıvı yağ sürün. 3. yufkayıda serdikten sonra yağ sürmeden, kıymalı harcı üzerine serpiştirin. (Nohut büyüklüğünde ve mümkün olduğunca eşit serpmeye gayret edin)
Yufkaları, nazikçe ama mümkün olduğunca sıkı şekilde rulo yapın ve 4 parça olacak şekilde kesin.
Tepsinizi hafifçe yağlayın ve börekleri dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu, susam serpin.
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk. üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder