
Malzemeler
1 Su Bardağı (200 Gr.) Erimiş Margarin
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Yumurta Akı
1 Paket Kabartma Tozu (Dr.Oetker Çeşnili Mahlepli-Susamlı olanını kullandım.)
1 Çay Kaşığı Tuz
Un (yaklaşık 4-5 Su Bardağı)
1 Su Bardağı (200 Gr.) Erimiş Margarin
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Yumurta Akı
1 Paket Kabartma Tozu (Dr.Oetker Çeşnili Mahlepli-Susamlı olanını kullandım.)
1 Çay Kaşığı Tuz
Un (yaklaşık 4-5 Su Bardağı)
Yapılışı
Öncelikle sıvı malzemeleri iyice çırpın, kabartma tozu, tuz ve bir miktar unu birlikte eleyerek ilave edin. Azar azar un eklemeye devam ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirdikten sonra istediğiniz şekli verip, üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derecede ısınmış fırında renkleri turuncu olana kadar pişirin.
Hamuru yaklaşık 8 cm. çapında açıp, içine istediğiniz malzemeyi koyun. (Peynir, haşlanmış patates veya zeytin..) Yanlız özellikle belirteyim, peyniriniz yağlı kahvaltılık peynir olmasın, benimki öyleydi ve peynir içinde eriyerek kayboldu.
Öncelikle sıvı malzemeleri iyice çırpın, kabartma tozu, tuz ve bir miktar unu birlikte eleyerek ilave edin. Azar azar un eklemeye devam ederek, kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirdikten sonra istediğiniz şekli verip, üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derecede ısınmış fırında renkleri turuncu olana kadar pişirin.
Hamuru yaklaşık 8 cm. çapında açıp, içine istediğiniz malzemeyi koyun. (Peynir, haşlanmış patates veya zeytin..) Yanlız özellikle belirteyim, peyniriniz yağlı kahvaltılık peynir olmasın, benimki öyleydi ve peynir içinde eriyerek kayboldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder