
Malzemeler
300 Gr. Haşlanmış Et
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Su Bardağı Pirinç
1/2 Kg. Süt
1/2 Kg. Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Un
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Yumurta
Tereyağ (1 Yumurta Büyüklüğünde)
1 Tutam Tuz
3 tutam Nane
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Su Bardağı Pirinç
1/2 Kg. Süt
1/2 Kg. Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Un
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Yumurta
Tereyağ (1 Yumurta Büyüklüğünde)
1 Tutam Tuz
3 tutam Nane
Yapılışı
1 lt. su veya etsuyunda pirinci haşlayın.
Ayrı bir yerde derin bir kasede, süt, yoğurt,un, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın.
Karışımı, ağır ağır haşlanmış pirince karıştırarak ilave edin, 5 dk. kadar kaynatın.
Haşlanmış nohutu ve didiklemiş olduğunuz eti ekleyin.
Bir tavada tereyağını eritip, kızınca altını kapatın ve nane serpin.
Naneli yağı çorbanın üzerine gezdirip, sıcak sıcak servis yapın.
Ayrı bir yerde derin bir kasede, süt, yoğurt,un, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın.
Karışımı, ağır ağır haşlanmış pirince karıştırarak ilave edin, 5 dk. kadar kaynatın.
Haşlanmış nohutu ve didiklemiş olduğunuz eti ekleyin.
Bir tavada tereyağını eritip, kızınca altını kapatın ve nane serpin.
Naneli yağı çorbanın üzerine gezdirip, sıcak sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder