
Malzemeler:(6-8 kişilik)
500 gr. kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
beğendisi için:
4 adet orta büyüklükte bostan patlıcan(veya 4-5 adet büyük boy patlıcan)
125ml.süt
1 yemek kaşığı un(dolusu)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
tuz
varsa çok az (1-2 fiske)muskat rendesi
1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
500 gr. kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz
beğendisi için:
4 adet orta büyüklükte bostan patlıcan(veya 4-5 adet büyük boy patlıcan)
125ml.süt
1 yemek kaşığı un(dolusu)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
tuz
varsa çok az (1-2 fiske)muskat rendesi
1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
Bir tencereye yağı alıp,ince doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun.Eti,salçayı,pulbiberi ekleyip kısık ateşte etler iyice yumuşayana dek pişirin(küçük ocakta pişirirseniz su eklemenize gerek kalmaz ve hatta piştiğinde de hafif sulu olacaktır)Ben düdüklüde pişirdim.
Patlıcanları ocağınızın üzerinde közleyin(ocağınızın gözünün çevresine aleminyum folyo geçirirseniz işiniz bittiğinde kaldırır atarsınız ocağınız böylece temiz kalır)Ilıyınca soyup;çok küçük doğrayın(ezme gibi)
Patlıcanları ocağınızın üzerinde közleyin(ocağınızın gözünün çevresine aleminyum folyo geçirirseniz işiniz bittiğinde kaldırır atarsınız ocağınız böylece temiz kalır)Ilıyınca soyup;çok küçük doğrayın(ezme gibi)
Beğendi için:Tereyağını tavada eritip unu ekleyin.Az kokusu çıkana dek kavurun(rengi çok değişmeden) Patlıcanları ekleyip az çevirip ılık sütü ekleyin.1 dk. çevirerek pişirin.Karabiber,tuz muskat rendesi ve kaşar rendesi ekleyip karıştırıp servis tabağına alın.Üzerine hafif sulu olarak eti yerleştirin.Karabiber serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder