24 Nisan 2010 Cumartesi

kahveli cevizli parfe




Malzemeler


2 Paket Kakaolu Krem Şanti
3 Paket Kakaolu Piknik Bisküvi
1 Adet Yumurta
1 Türk Kahvesi Fincanı (2,5 yemek kaşığı) Şeker
2 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Granül Kahve
1 Su Bardağı (kırılmış) Ceviz
2 Su Bardağı (400 ml) Süt


Yapılışı


Bisküvileri ve cevizleri kırın.
1,5 su bardağı süt ile krem şantiyi çırparak, hazırlayın.
Yarım su bardağı sütün içinde de kahveyi eritin.
Yumurta ve şekeri, şeker eriyip karışım beyazlayıncaya kadar çırpın. (şekerin daha çabuk erimesi için, kabınızın altına sıcak su dolu başka bir kap koyup, çırpabilirsiniz)
Şekerli yumurtayı, sütlü kahveyi, bisküvi ve cevizleri, krem şanti ile birleştirin, iyice karıştırın.
Baton kek kalıbı yada çok büyük olmamak şartıyla, arzu ettiğiniz bir borcamın tabanına iki kat strech film serin. Karışımı kaba boşaltın. Üzerini de strech film ile kapatın.
Buzdolabında 2 yada 3 saat beklettikten sonra, buzluğa kaldırın. En az bir gece yada servis edeceğiniz zamana kadar buzlukta bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder