4 Nisan 2010 Pazar

kokos kurabiye


Hindistan cevizli lezzetlere bayılanlar için!..

Malzemeler:
2 yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
50 gr. bitter çikolata
1 çay kaşığı dolusu vanilya
1 çimdik tuz

üzeri için 30 gr. eritilmiş bitter çikolata

Yumurtaları yıkayıp kurulayın.Dikkatlice beyazlarını bir cam kasenin içine alın.Tuz ve şekeri ilave edip katılaşana dek çırpın.
Çikolatayı kaynar su buharında(benmaride)eritin.Kalan malzeme ile birlikte ilave edip, kaşıkla karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş tepsinizin üzerine birer kaşık top halinde yerleştirin.
100 derecede ısıtılmış fırının orta kısmında iyice kuruyana dek pişirin.(15 dk. dan önce fırının kapağını açmayın)
Soğuyunca üzerini eritilmiş çikolata fıstık ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder