
Malzemeler;
1 su bardağı un
bir tutam tuz
2 yumurta
1 + 1/4 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı erimiş tereyağ
bir tutam tuz
2 yumurta
1 + 1/4 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı erimiş tereyağ
Yapılışı;
Un, yumurta ve biraz süt koyup hepsini çırpın
Geri kalan süt, tereyağ ve tuzuda ekleyip yeniden karıştırın.
Küçük boy teflon tavayı ısıtın
Tarifte belirtmesede ben az miktar zeytin yağını tavada kızdırdım. Lezzete lezzet katmak lazım :)
Karışımdan küçük kepçe ile bir kepçe alın ve tavaya dökün, yemek kaşığı ile 2-3 kaşık kadar yapıyor. Ve tavaya yayılmasını tavayı sağa sola oynatarak sağlayın.
Krep tavadan kolay ayrıldığı anda hop diğer tarafını çevirin ve bir süre kızarmasını bekleyin. Her iki taraf için de 30 saniye gibi bir süre.
Kalan karışımı aynı şekilde pişirmeye devam edin.
Küçük tava kullanmanız ve krepinizin ince olması tavada kolay hoplatarak çevirmenizi sağlıyor. Burda bir tahta spatulada kullanabilirsiniz.
Geri kalan süt, tereyağ ve tuzuda ekleyip yeniden karıştırın.
Küçük boy teflon tavayı ısıtın
Tarifte belirtmesede ben az miktar zeytin yağını tavada kızdırdım. Lezzete lezzet katmak lazım :)
Karışımdan küçük kepçe ile bir kepçe alın ve tavaya dökün, yemek kaşığı ile 2-3 kaşık kadar yapıyor. Ve tavaya yayılmasını tavayı sağa sola oynatarak sağlayın.
Krep tavadan kolay ayrıldığı anda hop diğer tarafını çevirin ve bir süre kızarmasını bekleyin. Her iki taraf için de 30 saniye gibi bir süre.
Kalan karışımı aynı şekilde pişirmeye devam edin.
Küçük tava kullanmanız ve krepinizin ince olması tavada kolay hoplatarak çevirmenizi sağlıyor. Burda bir tahta spatulada kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder