
Malzemeler
1/2 Paket Kelebek Makarna
3 Adet Yufka
1 Su Bardağı Ezilmiş Beyaz Peynir
1 Çay Bardağı İzmir Tulum Peyniri
7-8 Dal Maydanoz
3 Adet Yufka
1 Su Bardağı Ezilmiş Beyaz Peynir
1 Çay Bardağı İzmir Tulum Peyniri
7-8 Dal Maydanoz
İç Harcı için;
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Su
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Su
Yapılışı
Öncelikle makarnanızı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı tuz eklediğiniz bol suda haşlayın. Süzün ve 1/2 çay bardağı kadar sıvı yağ ile 3-4 dk. karıştırarak pişirin.
Tepsiyi hafifçe yağlayın ve yufkayı serin. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız iç harcı sürün. İkinci yufkayıda üzerine serin ve aynı şekilde iç harçtan sürün. Makarnayı eşit şekilde yayın. Peynirleri ve maydanozu serpin. (Ben beyaz peynir eriyeceği için biraz tulum peyniride ekledim ama o da eridi:) siz beyaz peynire ek olarak lor gibi, erimeyecek bir peynir de eklerseniz iyi olur, ama mutlaka beyaz peynir koyun, içinde eriyor ama lezzet veriyor)
Son yufkayıda harcın üzerine yayın ve diğer yufkaların kenarlardan sarkan kısımlarınıda üzerine kapatın. Üzerine kalan yoğurtlu harcı bolca sürün.
180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk.pişirin.
Börekler fırından çıkınca hemen yemeyecekseniz üzerini mutlaka örtün ve fırının içinde bekletmeyin, kuruyup sertleşiyor. Tecrübe ile sabittir:)
Öncelikle makarnanızı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı tuz eklediğiniz bol suda haşlayın. Süzün ve 1/2 çay bardağı kadar sıvı yağ ile 3-4 dk. karıştırarak pişirin.
Tepsiyi hafifçe yağlayın ve yufkayı serin. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız iç harcı sürün. İkinci yufkayıda üzerine serin ve aynı şekilde iç harçtan sürün. Makarnayı eşit şekilde yayın. Peynirleri ve maydanozu serpin. (Ben beyaz peynir eriyeceği için biraz tulum peyniride ekledim ama o da eridi:) siz beyaz peynire ek olarak lor gibi, erimeyecek bir peynir de eklerseniz iyi olur, ama mutlaka beyaz peynir koyun, içinde eriyor ama lezzet veriyor)
Son yufkayıda harcın üzerine yayın ve diğer yufkaların kenarlardan sarkan kısımlarınıda üzerine kapatın. Üzerine kalan yoğurtlu harcı bolca sürün.
180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk.pişirin.
Börekler fırından çıkınca hemen yemeyecekseniz üzerini mutlaka örtün ve fırının içinde bekletmeyin, kuruyup sertleşiyor. Tecrübe ile sabittir:)
baklava yufksaı ile:
Malzemeler
1/2 Paket Kelebek Makarna
5 Adet Baklava Yufkası
1 Su Bardağı (ezilmiş) Beyaz Peynir
7-8 Dal Maydanoz
İç harcı için;
1/2 (yarım) Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Su
1/2 Paket Kelebek Makarna
5 Adet Baklava Yufkası
1 Su Bardağı (ezilmiş) Beyaz Peynir
7-8 Dal Maydanoz
İç harcı için;
1/2 (yarım) Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Su
Yapılışı
Öncelikle makarnanızı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı tuz (yada 1 paket bulyon) eklediğiniz bol suda haşlayın. Süzün ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ile 1-2 dk. karıştırarak pişirin.
Yaklaşık 30 cm. çapında fırına dayanıklı bir kabı, hafifçe yağlayın ve 1.yufkayı serin. Bir fırça yardımıyla, karıştırdığınız yağlı suyu sürün. 2.yufkayı da üzerine serin ve aynı şekilde yağlı su sürün. 3.yufkayı da serin ve yağlı su sürmeden makarnanın tamamını yayın. Peynirleri ve maydanozu serpin.
4.yufkayı makarnalı harcın üzerine yayın ve ve yağlı su sürün, 5.yufkayı serin ve diğer yufkaların kenarlardan sarkan kısımlarınıda üzerine kapatın. Üzerine kalan yağlı suyu bolca sürün. (yağlı su bittiyse sadece sıvı yağ da sürebilirsiniz)
180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk.pişirin.
Öncelikle makarnanızı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı tuz (yada 1 paket bulyon) eklediğiniz bol suda haşlayın. Süzün ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ile 1-2 dk. karıştırarak pişirin.
Yaklaşık 30 cm. çapında fırına dayanıklı bir kabı, hafifçe yağlayın ve 1.yufkayı serin. Bir fırça yardımıyla, karıştırdığınız yağlı suyu sürün. 2.yufkayı da üzerine serin ve aynı şekilde yağlı su sürün. 3.yufkayı da serin ve yağlı su sürmeden makarnanın tamamını yayın. Peynirleri ve maydanozu serpin.
4.yufkayı makarnalı harcın üzerine yayın ve ve yağlı su sürün, 5.yufkayı serin ve diğer yufkaların kenarlardan sarkan kısımlarınıda üzerine kapatın. Üzerine kalan yağlı suyu bolca sürün. (yağlı su bittiyse sadece sıvı yağ da sürebilirsiniz)
180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk.pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder