
Malzemeler (6 adet pasta için)
6 Parça Kare Milföy
Kreması için;
1,5 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1/2 Çay Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Buğday yada Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
1 Yumurta Sarısı
Kreması için;
1,5 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1/2 Çay Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Buğday yada Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
1 Yumurta Sarısı
Yapılışı
Öncelikle kare milföyleri, ortadan ikiye bölün. Bir tepsiye dizin (tepsiyi yağlamanıza gerek yok) üzerine çatalla delikler yapın. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Krema malzemelerinin tamamını, orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca (koyulaşıp, iri göbekler atmaya başladığında) altını kapatın ve arada karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Milföyün üzerine pudra şekeri serpip, bir yemek kaşığı kadar krema koyun ve ikiye böldüğünüz, çilekleri dizin. Diğer milföyü kapatın ve üzerine krema sürün ve kakao serpin. Çilekler ile süsleyin.
Öncelikle kare milföyleri, ortadan ikiye bölün. Bir tepsiye dizin (tepsiyi yağlamanıza gerek yok) üzerine çatalla delikler yapın. Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Krema malzemelerinin tamamını, orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca (koyulaşıp, iri göbekler atmaya başladığında) altını kapatın ve arada karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Milföyün üzerine pudra şekeri serpip, bir yemek kaşığı kadar krema koyun ve ikiye böldüğünüz, çilekleri dizin. Diğer milföyü kapatın ve üzerine krema sürün ve kakao serpin. Çilekler ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder