
Malzemeler
Aslında salatalarda malzemeleri ölçülendirmek ne derece doğrudur bilmem. Sonuçta salata insanların ekşi sevmesi, tatlı sevmesine göre yada hangi malzemeyi daha çok yemek istemesine göre değişir. Ama olsun benimkine göre ben ölçülendirdim. Siz ben bunu beğenmedim isteğime göre karıştırırım demekte elbetteki özgürsünüz ;)
5 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı tane mısır
2 adet kırmızı biber
1 kutu konserve ton balığı
Sos için
2 yemek kaşığı hardal
1 limon
zeytinyağ
tuz
5 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı tane mısır
2 adet kırmızı biber
1 kutu konserve ton balığı
Sos için
2 yemek kaşığı hardal
1 limon
zeytinyağ
tuz
Yapılışı
Maydanozları incecik kıyın. (sevgili eşim maydanozun faydalarından yararlansın diye olabildiğince ince kıyıyorum. Başka türlü ağzına sürmüyor. Gerçi okadar uğraşmama rağmen çok maydanozlu olmuş dedi ama napimm :( bu besinden faydalanması lazım :) ne kadar düşünceliyim :P)
Soğanları ve kırmızı biberleri küçük halkalar halinde doğrayın
Tüm malzemeleri çukur bir kasede karıştırın. Ton balığının yağını süzmeden salataya ekleyin.
Salatanın sosunu hazırlamak için önce limonu sıkın. Limon suyunu, hardalı ve arzu ettiğiniz kadar yağ ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerinde gezdirin.
Sosu salataya yedirdikten sonra servis yapın..
Maydanozları incecik kıyın. (sevgili eşim maydanozun faydalarından yararlansın diye olabildiğince ince kıyıyorum. Başka türlü ağzına sürmüyor. Gerçi okadar uğraşmama rağmen çok maydanozlu olmuş dedi ama napimm :( bu besinden faydalanması lazım :) ne kadar düşünceliyim :P)
Soğanları ve kırmızı biberleri küçük halkalar halinde doğrayın
Tüm malzemeleri çukur bir kasede karıştırın. Ton balığının yağını süzmeden salataya ekleyin.
Salatanın sosunu hazırlamak için önce limonu sıkın. Limon suyunu, hardalı ve arzu ettiğiniz kadar yağ ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerinde gezdirin.
Sosu salataya yedirdikten sonra servis yapın..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder