10 Nisan 2010 Cumartesi

vanilyalı puding


Malzemeler

1 litre süt

1 paket vanilya

1 fincan pudra şekeri

1 yemek kaşığı mısır nişastası


Süslemek için:

Tarçın

Damla Çikolata


Hazırlanışı


Öncelikle tencerenin içine sütümüzü döküp pişiriyoruz. Pişerken vanilyayı ardından pudra şekerimizi ve mısır nişastamızı döküyoruz. Malzemelerin hepsi pişerken yarım margarinimizi koyup pişiriyoruz. Katı ve akışkan bir kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz. Pudingin üstü göz göz olunca ocaktan alabiliriz.Dilersek tarçın veya damla çikolatalarla veya hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz. Buzdolabından beklettinten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.Not: Yarım margarini isteğe bağlı koyabilirsiniz. Ben ağır olmaması açısından çeyrek kullanıyorum.Pudra şekeri bu tatlının olmazsa olmazı mümkünse toz şeker kullanmayalım yoksa yerken ağızda pütür pütür taneleri gelir. Toz şekerimizi önceden rondo gibi bir şeyle çekersek daha kolay olacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder