24 Nisan 2010 Cumartesi

yoğurtlu patlıcan


Malzemeler

3 Adet İri Patlıcan
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Çay Kaşığı Sarımsak Tozu veya 1-2 Diş Sarımsak
1/2 Limon
Tuz

Yapılışı

Patlıcanları, üzerine 3-4 kesik atarak, fırının ızgarasında (ya da istediğiniz başka bir yöntemle) közleyin.
Pişince, kabuklarını soyun ve kararmaması için limon sürün. Bıçakla yada tahta spatula ile irice doğrayın.
Zeytinyağ ve limon ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta yoğurt, tuz ve sarımsakları karıştırın ve patlıcana ekleyin.
Tüm malzemeleri karıştırın ve kısa bir süre dinlendirdikten sonra servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder