
Malzemeler
300 Gr. Taze Fasulye
2 Adet (Orta Boy) Domates
1 Adet (Orta Boy) Soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1 Çay Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 Adet (Orta Boy) Domates
1 Adet (Orta Boy) Soğan
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1 Çay Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Yapılışı
Taze fasulyeleri yıkayıp, kenarlarını alın ve ortadan ikiye bölün.
Yüksek olmayan bir tencereye (Karnıyarık tenceresi diye bilinen tencere) önce fasulyeleri, sonra kabuklarını soyup irice doğradığınız domatesi ve diğer malzemeleri yayın, güzelce karıştırın.
Önce orta ateşte, kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte fasulyeler sararıp, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yemek ılınınca buzdolabına koyun ve mümkünse en az 2-3 saat sonra servis edin. Yemek ne kadar soğuk ve dinlenmiş olursa o kadar güzel oluyor.
Yüksek olmayan bir tencereye (Karnıyarık tenceresi diye bilinen tencere) önce fasulyeleri, sonra kabuklarını soyup irice doğradığınız domatesi ve diğer malzemeleri yayın, güzelce karıştırın.
Önce orta ateşte, kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte fasulyeler sararıp, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yemek ılınınca buzdolabına koyun ve mümkünse en az 2-3 saat sonra servis edin. Yemek ne kadar soğuk ve dinlenmiş olursa o kadar güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder