11 Eylül 2010 Cumartesi

imam bayıldı


Malzemeler
8 Adet (minik) Patlıcan
3 Adet (orta boy) Kuru Soğan
2-3 Adet Sivri Biber ya da Köy Biberi
3 Adet (minik) Domates
2 Diş Sarımsak
1,5 Su Bardağı Su
Sıvıyağ (patlıcanları kızartmak ve soğanı kavurmak için)
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Tuz, Karabiber
Yapılışı
Patlıcanları alacalı şekilde soyun ve bol tuzlu suda 1 saat kadar bekletin, daha sonra süzüp, iyice kurulayın.
Patlıcanları sıvıyağda, renkleri turuncu olacak şekilde kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak, yağının iyice süzülmesini sağlayın.
Soğanları piyazlık (yarım ay şeklinde) ince ince doğrayın, sarımsakları dilimleyin.
Biberleri de ince ince kıyın, 2 domatesin kabuklarını soyarak minik minik doğrayın.
Bir tavaya 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve ısıtın, soğanları ve sarımsakları ekleyin, sürekli karıştırarak 3-4 dk. kavurun.
Soğanlar çok fazla ölmeden, biberleri ekleyin ve 2-3 dk. daha kavurun.
Domatesi ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurup, tuz ve karabiber ile tatlandırarak, ateşi kapatın.
Patlıcanların ortasını açın ve şekeri tuz serper gibi patlıcanların üzerine serpin, boşluklara hazırladığınız karışımı pay edin.
Patlıcanları karnıyarık tenceresi denilen yayvan tencereye dizin.
Ayrı bir kapta; su, 1-2 kaşık sıvı yağ ve 1 adet domates rendesini karıştırın.
Karışımı tencereye (patlıcanların üstüne değil, tencerenin tabanına gelecek şekilde) ekleyin ve kısık ateşte 10 dk. kadar pişirin.
Soğuk hatta mümkünse bir gece dinlenmiş olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder