
Malzemeler (15 adet için)
500 Gr. Kıyma (kuzu ve dana eti karışık olursa daha iyi olur)
1 Su Bardağı (tepeleme) Sade Pirinç Pilavı
1 Adet (orta boy) Kuru Soğan
10-15 Dal Maydanoz
3 Adet Yumurta
2-3 Yemek Kaşığı Un
Tuz-Karabiber
Yapılışı
Bir tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve "kıymanın yarısını" orta ateşte, 4-5 dk. sürekli karıştırarak kavurun, indirmeye yakın çok az tuz ekleyin. Ilınmaya bırakın.
Derin bir kaseye, kavrulmuş kıyma, çiğ kıyma, rendelenmiş soğan, pilav, kıyılmış maydanoz, 2 adet yumurta ve tuz ile karabiberi koyun.
Malzemeler karışıncaya kadar yoğurun, ızgara köftedeki gibi malzemeler özleşinceye kadar yani çok yoğurmanıza gerek yok.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı köfte şekli verin.
Geniş bir tabağa un serpin, çukur bir tabağa yumurtayı kırın ve çırpın.
Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayın ve kızgın yağda kızartın.
Bir peçete üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.
500 Gr. Kıyma (kuzu ve dana eti karışık olursa daha iyi olur)
1 Su Bardağı (tepeleme) Sade Pirinç Pilavı
1 Adet (orta boy) Kuru Soğan
10-15 Dal Maydanoz
3 Adet Yumurta
2-3 Yemek Kaşığı Un
Tuz-Karabiber
Yapılışı
Bir tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve "kıymanın yarısını" orta ateşte, 4-5 dk. sürekli karıştırarak kavurun, indirmeye yakın çok az tuz ekleyin. Ilınmaya bırakın.
Derin bir kaseye, kavrulmuş kıyma, çiğ kıyma, rendelenmiş soğan, pilav, kıyılmış maydanoz, 2 adet yumurta ve tuz ile karabiberi koyun.
Malzemeler karışıncaya kadar yoğurun, ızgara köftedeki gibi malzemeler özleşinceye kadar yani çok yoğurmanıza gerek yok.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı köfte şekli verin.
Geniş bir tabağa un serpin, çukur bir tabağa yumurtayı kırın ve çırpın.
Köfteleri önce una, sonra yumurtaya bulayın ve kızgın yağda kızartın.
Bir peçete üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlayın.
NOTLAR;
Köfteyi; sade pilav yerine "Arpa Şehriyeli Pilav" ile de hazırlayabilirsiniz, gayet güzel oluyor.
Yoğurduktan hemen sonra şekil vermekte zorlanırsanız, yarım saat kadar buzdolabında bekletin, daha kolay şekil alır. Ama yinede bu köftenin biraz cıvık ve zor toparlanan bir köfte olduğunu ancak una buladığınızda tam bir toparlanma olduğunu unutmayın, nazik bir köfte bu :)
Köfteyi pişirdikten sonra biraz ılınınca derin dondurucuya kaldırabilirsiniz, uzun süre saklanıyor bu şekilde.
Buzdolabında ise 3-4 gün lezzetinden bir şey kaybetmiyor, tecrübe ile sabittir :)
Soğanı rendenin ince tarafı ile rendelemeyin, sulanır ve acılaşır.
Karabiber konusunda cimri davranmayın, elinizi bol tutun :)
Köfteyi; sade pilav yerine "Arpa Şehriyeli Pilav" ile de hazırlayabilirsiniz, gayet güzel oluyor.
Yoğurduktan hemen sonra şekil vermekte zorlanırsanız, yarım saat kadar buzdolabında bekletin, daha kolay şekil alır. Ama yinede bu köftenin biraz cıvık ve zor toparlanan bir köfte olduğunu ancak una buladığınızda tam bir toparlanma olduğunu unutmayın, nazik bir köfte bu :)
Köfteyi pişirdikten sonra biraz ılınınca derin dondurucuya kaldırabilirsiniz, uzun süre saklanıyor bu şekilde.
Buzdolabında ise 3-4 gün lezzetinden bir şey kaybetmiyor, tecrübe ile sabittir :)
Soğanı rendenin ince tarafı ile rendelemeyin, sulanır ve acılaşır.
Karabiber konusunda cimri davranmayın, elinizi bol tutun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder