16 Ekim 2010 Cumartesi

bastırma (kilis usülü patlıcan)


Malzemeler
1/2 Kg. Patlıcan
1/2 Kg. Koyun Eti
1/2 Su Bardağı Nohut
2 Adet Domates
3 Adet Yeşil veya Kırmızı Biber
1 Baş Sarımsak (8-9 Diş)
1 Adet Soğan
2 Adet Limonun Suyu veya 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
Nane - Tuz
Yapılışı
Öncelikle, kuşbaşı doğranmış etleri ve nohutu bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin, arada suyunu kontrol ederek ve üzerinde biriken köpükleri alarak kaynatın.
Et ve nohut pişerken, kabuğunu alaca şekilde soyduğunuz patlıcanları, kabuğu soyulmuş domatesleri, biberleri ve sarımsağın yarısını küçük küçük doğrayın.
Doğradığınız sebzeleri, pişmiş olan et ve nohuta ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
Sebzeler de pişince, limon suyunu ve sarımsakların geri kalanını ezerek ekleyin.
Son olarak bir tavada kızdırdığınız ve nane serptiğiniz zeytinyağını yemeğin üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder