16 Ekim 2010 Cumartesi

domatesli makarna sosu


Malzemeler
2 Adet (orta boy) Soğan
2 Adet (orta boy) Domates
4 Diş Sarımsak
3 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Tatlı Kaşığı Acı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Sirke
2 Yemek Kaşığı Krema (Tepeleme)
1/2 Çay Kaşığı KarabiberYapılışı
Soğanları minik minik yemeklik şeklinde doğrayın ve 1 çay bardağı sıvı yağda kavurun. Soğanlar pembeleşip, şeffaflaşınca salçaları ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurun.
Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız domatesleri ve file badem şeklinde doğradığınız sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
Makarnayı haşladığınız (yağlı, tuzlu hatta bulyonlu) sudan, indirmeye yakın 1 su bardağı alın ve sosunuza ekleyin.
Kremayı ve karabiberide ekleyip, arada karıştırarak, domatesin çiğ tadı gidinceye kadar yaklaşık 10-15 dk. kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder