16 Ekim 2010 Cumartesi

fırında makarnalı börek


Malzemeler (12 adet börek için)
12 Adet Baklava Yufkası
(Yukarıda malzemeleri verilen) Makarnalı Harç
Yapılışı
3 adet baklava yufkasını üst üste koyun. (aralarına herhangi bir şey sürmeyin)
Uzunlamasına keserek üç parçaya ayırın. (Yufkalar dikdörtgen ise, uzun tarafı üste gelecek ve siz yukarıdan aşağıya doğru keseceksiniz)
Her bir parçanın ucuna; 2-3 yemek kaşığı kadar makarnalı harç koyun ve kenarlarından birer cm. içeri kıvırarak, ileriye doğru katlayın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Bir kase de biraz sıvıyağ, biraz suyu karıştırın ve bir fırça ile üzerlerine sürün.
Arzu ederseniz susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altı üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder