16 Ekim 2010 Cumartesi

kakolu portakallı havuçlu kek


Malzemeler
5 Adet (orta boy) Yumurta (minikse 6 adet)
2 Su Bardağı (400 gr.) Şeker
1 Su Bardağı (200 ml.) Sıvı Yağ
3 Su Bardağı (rendelenmiş) Havuç
1 Adet Portakal (minik rendelenmiş) Kabuğu ve Suyu
1 Adet Limon (minik rendelenmiş) Kabuğu
1 Su Bardağı (kavrulmuş ve iri kırılmış) Fındık
2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Kakao
1 Tatlı Kaşığı (silme) Tarçın
3 Su Bardağı (2 yemek kaşığı eksik) Kek Unu
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, şeker eriyip karışım mayonez kıvamı alıncaya kadar çırpın.
Yağı ve portakal suyunu ekleyin ve çok az daha çırpın.
Ayrı bir kaba, havuçları iri iri, portakal ve limon kabuğunu, rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
Yine ayrı bir kaba, un, kakao ve tarçını birlikte eleyin.
Yumurtalı karışıma, önce havuç, portakal ve limon kabuğu rendesini ekleyin, çok az karıştırın.
Unlu karışımı ekleyerek, mikserin en düşük hızında ya da çırpma teli ile karıştırın.
Fındıkları ekleyin ve bir iki kez karıştırın.
25x30 cm. ölçülerinde bir borcam ya da yüksek kenarlı bir tepsinin tabanına yağlı kağıt serin. Klasik kek kalıbında yapacaksanız, büyükçe (en az 26 cm. çapında) bir kalıp kullanın ve kalıbı katı yağ ile yağlayıp, unlayın.
Karışımı kalıba boşaltın ve 180 derece de önceden ısıtılmış fırında, 45-50 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. İlk 30 dk. fırının kapağını açmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder