16 Ekim 2010 Cumartesi

kremalı parmesan peynirli makarna


Malzemeler
1/2 (yarım) Paket Makarna
1 Kutu (200 ml) Krema
1 Su Bardağı (rendelenmiş) Parmesan Peyniri
1 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen
Yapılışı
Makarnayı biraz sıvı yağ ve tuz eklediğiniz bol suda haşlayın. (Diri yada yumuşak olmasını kendi damak zevkinize göre ayarlayın)
Makarnayı süzün, parlak olmasını isterseniz, üzerine 2 su bardağı kadar su dökerek durulayın.
Ayrı bir tavada, kremayı, fesleğini ve parmesan peynirini karıştırın. Orta ateşte karıştırarak, kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocağı kapatın ve sosu sıcak makarnaya ekleyip karıştırın. Mutlaka sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder