16 Ekim 2010 Cumartesi

yoğurtlu patlıcan ile biber sarma


Malzemeler
3 Adet (Kemer) Patlıcan
6 Adet (iri) Kırmızı Biber
3 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Mayonez
2 Diş Sarımsak
Tuz, Karabiber
8-10 Adet (iri kırılmış) Ceviz
Yapılışı
Patlıcanları, fırının ızgarasında (veya arzu ettiğiniz şekilde) közleyin, kabuklarını soyup, kararmaması için limon sürün. İri iri doğrayın.
Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi, çırpma teli ile karıştırın.
Karışıma patlıcanları ekleyip karıştırın.
Biberleri de közleyin, kabuklarını soyup, bir tarafından keserek üçgen haline getirin.
Üçgenin geniş tarafına bir yemek kaşığı kadar patlıcan salatası koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
Taze soğan saplarının üzerine kaynar su dökerek yumuşamasını sağlayın.
Sarmaları taze soğan sapı ile sarıp, kurdele yapın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder