29 Nisan 2011 Cuma

pileli börek




Malzemeler

4 adet yufka (mini fırın tepsisi için 4,büyük fırın tepsisi için 6 adet)


iç harcı için;

1 su bardağı dolusu lor peyniri veya beyaz peynir

5 yemek kaşığı yoğurt

yarım çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

yarım demet maydanoz

tuz


üzeri için:

2 yumurta


Hazırlanışı

Lor peynir, yoğurt, süt, sıvıyağ, ince kıyılmış maydanoz ve tuz karıştırılıp iç harç hazırlanır.1 yufka tezgahta tamamen açılır ve üzerine hazırlanan harçtan serilir.Yufkanın bir ucundan pilelendirerek diğer uca kadar büzülür,tepsinin boyuna göre ortadan ikiye kesilir ve yağlanmış yada yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.üzerine çırpılmış yumurta sürülür ve fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder