24 Nisan 2010 Cumartesi

ballı irmikli kek


Malzemeler

4 Yemek Kaşığı (60 ml.) Bal
3 Yemek Kaşığı (40 gr.) Margarin
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi ve Suyu
2/3 Su Bardağı (150 ml.) Süt
1 + 1/4 Su Bardağı (150 gr.) Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Bardağı Hindistan Cevizi
1/3 Su Bardağı (50 gr.) İrmik
2 Adet Yumurta Akı
3 Tatlı Kaşığı Susam
Yapılışı
Öncelikle küçük bir tavada, margarin ve 3 yemek kaşığı balı, çok kısık ateşte eritin.
Yumurta aklarını, mikser ile cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Toz malzemeleri (un, kabartma tozu, irmik, hindistan cevizi) birlikte bir kaba eleyin ve harmanlayın.
Süt ve limon kabuğu rendesini de tüm malzemelere (yumurta akları, margarinli bal ve toz malzemeler) karıştırın ve çok az çırpın.
Karışımı, katı yağ ile yağlayıp unladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz bir kaba dökün. (Ben 24 cm.lik kelepçeli kalıp kullandım kitapta 20x20 ölçülerinde dikdörgen bir tepsi kullanılmıştı) Üzerine susamları serpin.
Önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında 25-30 dk. üzeri turuncu bir renk olana ve batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Kek pişerken, bir kasede 1 yemek kaşığı bal ile 1 adet limon suyunu birlikte eritin. Kek fırından çıkar çıkmaz, ballı limonlu sosu üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder