8 Nisan 2010 Perşembe

etimekli şakşuka


Malzemeler

4-5 adet patlıcan

4 adet domates

1 paket etimek

Yarım kg kadar süzme yoğurt

Közlenmiş kırmızı biber

5-6 taneKuru nane

Sarımsak (2 diş)


Hazırlanışı

1 paket etimek büyük boy dikdörtgen borcama dizilir.

Domateslerin kabuğu soyulur rendelenir.

Tencereye alınır şakşuka sosu gibi kaynatılır altını kapatmadan 1 yemek kaşığı sirke eklenip azıcık tuz konup ocaktan alınır.Sıcak sıcak etimeklerin üzerine dökülür.patlıcanlar tamamen soyulur,küp küp minik minik doğranır biraz tuzlu suda bekletildikten sonra bol yağda kızartılır.domates sosunu döktüğümüz etimeklerin üzerine patlıcanlar yayılarak eklenir.Sarımsak ezildikten sonra biraz suyla süzme yoğurda karıştırılır.Sarımsaklı yoğurt patlıcanların üstünü tamamen kaplıyacak şekilde dökülür.Közlenmiş kırmızı biberler uzunlamasına şerit şerit kesilir kafes şeklinde yoğurdun üzerine yerleştirilir.Her kafesin ortasına kuru nane konulur.Enfes bir lezzet!Misafiriniz gelmeden bir gün önce de yapabilirsiniz daha da lezzetli olur.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder