8 Nisan 2010 Perşembe

pratik patatesli börek


Malzemeler

3-4 tane patates

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

2 tane yumurta(içine)

1 tane yumurta(üstüne)

1-2 tane soğan(pırasada koyabilirsiniz)

Maydanoz1 paket kabartma tozu

Baharat (karabiber,tuz,kırmızı pulbiber,kekik,kimyon,nane)

1,5-2 su bardağı un


Hazırlanışı


Patatesleri minik minik küp olacak şekilde doğrayın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, 2 yumurta, soğan(küçük doğranmış veya 2-3 tane büyüklüğüne göre pırasa koyabilirsiniz. Ben ikisinden de koyuyorum), ince kıyılmış maydanoz, kabartma tozu, tuz, baharat ve 2 bardak kadar unu(cıvık olursa az daha koyabilirsiniz) katın ve karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün ve yayın. Üzerine de 1 yumurtayı çırpıp her yerine gelecek şekilde sürün. Yaklaşık 180 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. Afiyet olsun..(yalnız biraz büyük bir tepsi kullanırsanız daha iyi olur.biraz ince olursa daha güzel oluyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder