4 Nisan 2010 Pazar

etli kabak dolması


Malzemeler:
9 adet orta boy kabak
iç malzemesi:
250 gr. kıyma
2/3 çay bardağı pirinç(yarım su bardağından az)
1/2 demet dereotu(doğranmış)
3 diş sarımsak(döğülmüş veya küçük parçalanmış)
1 adet kuru soğan(kıyılmış)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı tuz

ayrıca:
1 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı dolusu salça
3-4 adet tane karabiber

Kabakları yikayıp,tırtıllı bir yardımıyla (düz çizgiler halinde)hafif kazıyın.İkiye bölüp,iç kısımlarını oyup çıkarın.İşaret parmağınızı tuza batırarak iç kısımlarını hafif tuzlayın.
Bir kasede tüm iç malzemeleri birleştirip,iyice harmanlayın.Kabakların oyuk kısımları dışarı taşmadan bu iç ile doldurun.
Uygun büyüklükte bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağ eritip,salça ekleyin.Karabiber ve sarımsak ilave edip ,karıştırırın.Dolmaları tencereye sıralayıp 2-2,5 su bardağı sıcak su ilave edip,yumuşayıncaya dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder