
Malzemeler:
350-400 gr kuzu kuşbaşı
25 30 adet arpacık soğan(eğer resimdeki çok küçüklerse)
isterseniz 2 orta boy patates(ben bu sefer eklemedim)
1 adet orta boy havuç
1 adet kırmızı biber
1 su bardağına yakın konserve bezelye
1 tatlı kaşığı dolusu kekik
1,5 tatlı kaşığı tane karabiber
18-20 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
4 adet 40 cm çapında pişirme kağıdı
350-400 gr kuzu kuşbaşı
25 30 adet arpacık soğan(eğer resimdeki çok küçüklerse)
isterseniz 2 orta boy patates(ben bu sefer eklemedim)
1 adet orta boy havuç
1 adet kırmızı biber
1 su bardağına yakın konserve bezelye
1 tatlı kaşığı dolusu kekik
1,5 tatlı kaşığı tane karabiber
18-20 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
4 adet 40 cm çapında pişirme kağıdı
Eti,2 diş küçük kesilmiş sarımsak,kekik,tane karabiber,sirke,zeytinyağ ile harmanlayıp en az 4 saat veya bir gece önceden bekletin.(sirke ve zeytinyağ eti yumuşatır)
Havuçları,biberi ve ekleyecekseniz patatesleri küp şeklinde veya jülyen doğrayın.Tüm malzemeyi bir güzel karıştırıp,pişirme kağıtlarına paylaştırın.250 derecede ısıtılmış fırının orta kısmına yerleştirip, fırın ayarını 220 fereceye düşürün.Su dolu bir ısıya dayanıklı kaseyi de fırının alt kısmına yerleştirip 50 dk pişirin.Fırın ayarını 150 dereceye düşürüp 20 dk. daha bekletin.Fırından alıp sıcak servis edin.
Havuçları,biberi ve ekleyecekseniz patatesleri küp şeklinde veya jülyen doğrayın.Tüm malzemeyi bir güzel karıştırıp,pişirme kağıtlarına paylaştırın.250 derecede ısıtılmış fırının orta kısmına yerleştirip, fırın ayarını 220 fereceye düşürün.Su dolu bir ısıya dayanıklı kaseyi de fırının alt kısmına yerleştirip 50 dk pişirin.Fırın ayarını 150 dereceye düşürüp 20 dk. daha bekletin.Fırından alıp sıcak servis edin.
Not:
Eti bir gün veya zamanınız yoksa 10-12 saat önceden 1 yemek kaşığı yoğurt,1 çay kaşığı kekik,2 yemek kaşığı zeytinyağ,1 çay kaşığı silme karabiber,1 diş sarımsak(ezilmiş)ve tuz ile marine ederseniz, çok daha yumuşak ve lezzetli hale gelir.
Alt resimde gördüğünüz gibi iki değişik şekilde kağıtları katlayıp fırına sürdüm.Amacım hangi şekilde daha güzel piştiğini anlamaktı.Üst kısımdan şeker gibi burarak hazırladıklarım daha iyi sonuç verdi.Servis yaparken de mutfak makası ile burulmuş kısmı kestim.Kolay bir sunum oldu.
Eğer pişen yemeğiniz hemen sunulamayıp soğumuş olursa ısıtmak için içerisinde az miktar su olan bir tencerenin tabanına oturtacağınız bir kasenin içerisinde buharda ısıtın.Fırından yeni çıkmış gibi olacaktır.
Eti bir gün veya zamanınız yoksa 10-12 saat önceden 1 yemek kaşığı yoğurt,1 çay kaşığı kekik,2 yemek kaşığı zeytinyağ,1 çay kaşığı silme karabiber,1 diş sarımsak(ezilmiş)ve tuz ile marine ederseniz, çok daha yumuşak ve lezzetli hale gelir.
Alt resimde gördüğünüz gibi iki değişik şekilde kağıtları katlayıp fırına sürdüm.Amacım hangi şekilde daha güzel piştiğini anlamaktı.Üst kısımdan şeker gibi burarak hazırladıklarım daha iyi sonuç verdi.Servis yaparken de mutfak makası ile burulmuş kısmı kestim.Kolay bir sunum oldu.
Eğer pişen yemeğiniz hemen sunulamayıp soğumuş olursa ısıtmak için içerisinde az miktar su olan bir tencerenin tabanına oturtacağınız bir kasenin içerisinde buharda ısıtın.Fırından yeni çıkmış gibi olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder