
Malzemeler.
500 gr.kıyma
1 büyük kuru soğan
3 yumurta
1/2 su bardağı un
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığ köfte baharı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1-2 diş sarımsak(arzuya göre)
dilerseniz 5-6 sap maydanoz ve dereotu
500 gr.kıyma
1 büyük kuru soğan
3 yumurta
1/2 su bardağı un
1,5 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığ köfte baharı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1-2 diş sarımsak(arzuya göre)
dilerseniz 5-6 sap maydanoz ve dereotu
Yoğurma kabına kıymayı alın.Üzerine çok ince kıyılmış soğanı,yumurtaları,unu ve baharatı ekleyip yoğurun.Suyu üzerine 6-7 seferde ekerek yedirin.
Yanmaz bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ ekleyin.Bir çorba kaşığıyla köfteden parçalar alıp tavaya dökün.Çevresini kaşıkla düzelterek yassı hale getirin.İki yüzünü kızartın.
Yanmaz bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ ekleyin.Bir çorba kaşığıyla köfteden parçalar alıp tavaya dökün.Çevresini kaşıkla düzelterek yassı hale getirin.İki yüzünü kızartın.
Not:Yukarıdaki tarifte köftenin baharatı yoğun ve az acılı.Eğer çocuklar için yaparsanız :
1 tatlı kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon olarak değiştirin.
1 tatlı kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon olarak değiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder