
Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
2,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
2,5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
2 Tatlı Kaşığı Tarçın
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekleyerek çok az daha karıştırın.
Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekleyerek çok az daha karıştırın.
Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
Tepside havuçlu kek
Yapılışı
Yumurta aklarını cam bir kasede, krem şanti kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpın. 1 su bardağı şekeri azar azar ekleyip 2-3 dk. daha çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını ve 1 su bardağı şekeri, şeker eriyene kadar mikser ile çırpın. Yağı ekleyerek çok az daha çırpın.
Bir kaseye havuçları ve limon kabuğunu rendeleyin, ceviz ekleyerek karıştırın. Önce yumurta sarısı, şeker ve yağ olan karışımı ekleyip çırpın, yumurta akları ve şeker olan karışımı da ekleyip hafifçe çırpın. Üzerine, un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı birlikte eleyin ve mikserin en düşük seviyesinde yada kaşıkla karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dökün. (Kek karışımının kalınlığı 1 cm. olacak şekilde bir tepsiye yada herhangi bir kalıba dökerseniz, fotoğraftaki kalınlıkta bir kek elde edersiniz)
175 derecede, yaklaşık 30-35 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını ve 1 su bardağı şekeri, şeker eriyene kadar mikser ile çırpın. Yağı ekleyerek çok az daha çırpın.
Bir kaseye havuçları ve limon kabuğunu rendeleyin, ceviz ekleyerek karıştırın. Önce yumurta sarısı, şeker ve yağ olan karışımı ekleyip çırpın, yumurta akları ve şeker olan karışımı da ekleyip hafifçe çırpın. Üzerine, un, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı birlikte eleyin ve mikserin en düşük seviyesinde yada kaşıkla karıştırın.
Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dökün. (Kek karışımının kalınlığı 1 cm. olacak şekilde bir tepsiye yada herhangi bir kalıba dökerseniz, fotoğraftaki kalınlıkta bir kek elde edersiniz)
175 derecede, yaklaşık 30-35 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder