10 Nisan 2010 Cumartesi

kaygana


Malzemeler

1 adet orta boy kabak

1 bardak süt

1 adet yumurta

1,5 çay kaşığı kadar tuz

bir fiske karbonat (çok koymayın tadını bozar)

ya da bir fiske kabartma tozu

aldığı kadar un


Hazırlanışı


Derin bir kapta kabağı rendeleyin. Üzerine yumurtayı kırıp şöyle bir karıştırın. Sütü koyun karıştırın. Üzerine unu,tuzu ve karbonatı koyun ve kek kıvamına gelinceye kadar kaşıkla karıştırın. Orta boy bir tavayı her seferinde 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. 1 kepçeden az bu karışımdan koyun ve yaydırın. Bir tarafı güzelce kızarınca diğer tarafını da çevirip pişirin. Her biri için aynı işlemi tekrarlayın. Afiyet olsun. Not: Çocukluktan beri severek yediğim annemden öğrendiğim bu aperatifi, tek başına kabak yemeyen eşim bile yaptığımda severek yer. Çocuklarınıza, çat kapı gelen misafirlerinize, kahvaltılara çabucak yapabilirsiniz. Güzel tarafı içine herkes istediği malzemeyi koyup rulo yapıp yiyebiliyor ve kabak olduğu anlaşılmıyor bile :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder