4 Nisan 2010 Pazar

kıtır ekmekli brokoli salatası


Malzemeler:
250-300 gr. brokoli
1/2 demet aysberk marul
1/4 demet radika(varsa)
4-5 sap yaş nane
2 adet közlenmiş kırmızı biber
3 sap yeşil soğan
1/4 demet maydanoz
1 küçük kutu konserve mısır
3-4 dilim tost ekmeği
sos için:
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 limon suyu
tuz
ayrıca:
1,5-2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mayonez
1 diş sarımsak

Sofra 19'dan
Brokoliyi ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.Yıkayıp,çok az suda ağzı kapalı olarak çatal batacak kıvamda haşlayın.
Bütün yeşillikleri yıkayıp,kurulayın.Marulu,yeşil soğanı,maydanozu ve radikayı doğrayın(fazla küçültmeyin)Nanelerin yaprak kısımlarını alıp,fazla bölmeden ilave edin.
Kırmızı biberleri közleyip(fırının üst ızgarasında)doğrayın.
Malzemeleri harmanlayıp bir servis tabağına alın.Mısır taneleri serpiştirin.
Tost ekmeklerini küpler halinde doğrayıp,tavada 3-4 yemek kaşığı sıvıyağında karıştırarak kızartın.Salatanın üzerine serpiştirin.
Servis yapılacağı zaman,limonlu sosu üzerine gezdirip,yoğurtlu karışımı aralıklı olara kaşıkla dökün.Pulbiber serpip,servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder