25 Nisan 2010 Pazar

meyveli turta


Malzemeler


Tart Hamuru için;
3 Fincan (Türk Kahvesi Fincanı) Pudra Şekeri
1 Su Bardağı + 1 Fincan Un
1 Fincan Çekilmiş Badem
150 Gr. Margarin yada Tereyağ
1 Yumurta Akı
Krema için;
1,5 Su Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1/2 Çay Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Buğday Nişastası
2 Yumurta sarısı
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Limon Kabuğu Rendesi
Tart Jölesi için;
1 Çay Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Yemek Kaşığı Nişasta
Yapılışı
Tart hamuru malzemelerini yoğurun ve yağlı kağıt serdiğiniz tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Üzerine yağlı kağıt serin ve iki avuç fasulye serpin (kabarmaması için) 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin. Fırından çıkarıp kağıdı ve fasulyeleri alın, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Krema malzemelerini muhallebi yapar gibi pişirin kaynayınca altını kapatın ve karıştırarak soğutun. Ilınmış olan hamuru kağıdından çıkarıp düz bir tabağa alın ve kremayı yayın.
Kremanın üzerine istediğiniz meyveleri dizin.
Tart jölesini karıştırarak pişirin ve yine karıştırarak soğutun, meyvelerin üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder