8 Nisan 2010 Perşembe

muzlu tavuk göğsü


Malzemeler

1 lt. süt

8 yemek kaşığı un

8 yemek kaşığı şeker

1 paket vanilya

Yarım paket margarin

(İsteğe göre süslemek için muz ve fındık)


Hazırlanışı

Un ve yağ bir tencerede un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.İçine şeker katılıp biraz daha kavrulur. Süt ve vanilya ilave edilip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Piştikten sonra ocaktan alınıp mikser ya da blanderla 5 dakika kadar karıştırılır.(Ben blander ile yapıyorum kıvamı daha güzel oluyor)Bir borcama dökülüp üzeri fındık ve muzla süslenir.(Fıstık,ceviz,çikolata sosu ya da meyvelerle de süsleyebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder