
Malzemeler
150 Gr. Tereyağ
100 Gr. (hamur işi) Margarin
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı (200 gr.) Toz Şeker
1 Su Bardağı (125 gr.) Un
3-4 Su Bardağı Mısır Nişastası
1 Paket Kabartma Tozu
100 Gr. (hamur işi) Margarin
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı (200 gr.) Toz Şeker
1 Su Bardağı (125 gr.) Un
3-4 Su Bardağı Mısır Nişastası
1 Paket Kabartma Tozu
Süslemek için; Dr.Oetker Çikolatalı Glazür
Yapılışı
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağları, toz şeker ile 1 dk. kadar yoğurun.
Yumurtaları ekleyip, biraz daha yoğurun.
Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve 2 su bardağı nişastayı birlikte eleyin.
Unlu karışımı, yağlı karışıma ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Hamur toparlanana kadar nişasta eklemeye devam edin.
İlk unlu karışımı ekleyip, hamuru çok az yoğurduktan sonra, nişasta eklemeye devam ederken hamuru tezgaha alıp yoğurmaya devam edebilirsiniz, hem daha kolay yoğurursunuz hem de hamur daha çabuk toparlanır.
Oldukça yumuşak ama ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur yoğurun.
Hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Nişasta serpilmiş tezgahta, yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz bir kalıpla kesin.
Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Kurabiyelerin piştiğini anlamak için, alt kısmına bakın, hafifçe pembeleşmiş ise pişmiş demektir.
Kurabiyeleri fırından çıkarıp, hemen ızgara tel üzerine alın ve soğuyana kadar bekleyin.
Glazürü paketin arkasında tarif edildiği şekilde hazırlayın ve kurabiyeleri arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan yağları, toz şeker ile 1 dk. kadar yoğurun.
Yumurtaları ekleyip, biraz daha yoğurun.
Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve 2 su bardağı nişastayı birlikte eleyin.
Unlu karışımı, yağlı karışıma ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Hamur toparlanana kadar nişasta eklemeye devam edin.
İlk unlu karışımı ekleyip, hamuru çok az yoğurduktan sonra, nişasta eklemeye devam ederken hamuru tezgaha alıp yoğurmaya devam edebilirsiniz, hem daha kolay yoğurursunuz hem de hamur daha çabuk toparlanır.
Oldukça yumuşak ama ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur yoğurun.
Hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Nişasta serpilmiş tezgahta, yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz bir kalıpla kesin.
Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Kurabiyelerin piştiğini anlamak için, alt kısmına bakın, hafifçe pembeleşmiş ise pişmiş demektir.
Kurabiyeleri fırından çıkarıp, hemen ızgara tel üzerine alın ve soğuyana kadar bekleyin.
Glazürü paketin arkasında tarif edildiği şekilde hazırlayın ve kurabiyeleri arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
İlk önerim; hiç birşey ! Kurabiyeyi herhangi bir şekilde süslemeden sade olarak tüketebilirsiniz, başlı başına çok lezzetli :)
Hamuru kalıpla kesip açmadan, yuvarlak kurabiye şeklinde hazırlayabilir, üzerine bir fındık ya da fıstık saplayarak un kurabiyesi gibi servis edebilirsiniz.
Aynı şekilde yuvarlak hazırlayıp, ortasına bir boşluk oluşturarak pişirebilir, pişince boşluğa marmelat ya da nutella koyabilirsiniz.
Kurabiyelerin arasına reçel ya da nutella sürerek, iki kurabiyeyi sandviç şeklinde yapabilirsiniz.
Kurabiyelerin sadece uç kısımlarını reçele, nutellaya yada erimiş çikolata batırabilir, hatta bu kısımları toz ya da file fındık, fıstığa bulayabilirsiniz.
Hamuru kalıpla kesip açmadan, yuvarlak kurabiye şeklinde hazırlayabilir, üzerine bir fındık ya da fıstık saplayarak un kurabiyesi gibi servis edebilirsiniz.
Aynı şekilde yuvarlak hazırlayıp, ortasına bir boşluk oluşturarak pişirebilir, pişince boşluğa marmelat ya da nutella koyabilirsiniz.
Kurabiyelerin arasına reçel ya da nutella sürerek, iki kurabiyeyi sandviç şeklinde yapabilirsiniz.
Kurabiyelerin sadece uç kısımlarını reçele, nutellaya yada erimiş çikolata batırabilir, hatta bu kısımları toz ya da file fındık, fıstığa bulayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder