
Malzemeler (4 kişilik)
4 (iri) Parça Dana Bonfile
1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
3 Yemek Kaşığı Soya Sosu
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Tutam Karabiber (mümkünse taze çekilmiş)
1 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Çarliston ya da Sivri Biber
4 Adet Lavaş
Kekik
Tuz
1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
3 Yemek Kaşığı Soya Sosu
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Tutam Karabiber (mümkünse taze çekilmiş)
1 Adet Kırmızı Biber
2 Adet Çarliston ya da Sivri Biber
4 Adet Lavaş
Kekik
Tuz
Yapılışı
Etleri minik kuşbaşı ya da ince uzun -jülyen- doğrayın.
Sirke, sıvı yağ, soya sosu ve karabiber ekleyip, iyice karıştırın.
Üzerini örterek buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Actifry'ı 3 dk. boş olarak çalıştırıp, ısınmasını sağlayın.
Marine olmuş etleri ekleyip, actifry'ı 8 dk. ya kurun.
Biberleri ince ince dilimleyin.
8 dk. bitince biberleri ekleyin ve 5 dk. daha pişirin.
Pişme işlemi bitince, kekik ve tuz ekleyin, karıştırın.
Lavaşları teflon tavada ısıtın.
Kavrulmuş etlerden 2 yemek kaşığı kadar koyup, alt kısmını içe kıvırıp, uzunlamasına sarın.
Sıcak servis edin.
Etleri minik kuşbaşı ya da ince uzun -jülyen- doğrayın.
Sirke, sıvı yağ, soya sosu ve karabiber ekleyip, iyice karıştırın.
Üzerini örterek buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
Actifry'ı 3 dk. boş olarak çalıştırıp, ısınmasını sağlayın.
Marine olmuş etleri ekleyip, actifry'ı 8 dk. ya kurun.
Biberleri ince ince dilimleyin.
8 dk. bitince biberleri ekleyin ve 5 dk. daha pişirin.
Pişme işlemi bitince, kekik ve tuz ekleyin, karıştırın.
Lavaşları teflon tavada ısıtın.
Kavrulmuş etlerden 2 yemek kaşığı kadar koyup, alt kısmını içe kıvırıp, uzunlamasına sarın.
Sıcak servis edin.
NOTLAR;
Kırmızı eti marine ederken ve pişirme sırasında tuz eklemeyin, et sertleşir, her zaman pişirme işlemi bittikten sonra tuz ekleyin.
Aynı şekilde kekik, fesleğen, nane gibi baharatları pişme sırasında eklemeyin, acılaşır, pişirme işlemi bittikten sonra ekleyin.
Kırmızı biberiniz yok ise sadece sivri biber ya da çarliston biber ile yapabilirsiniz.
Lavaş ekmeği olarak, Uno firmasının ürettiği Unix marka lavaşı kullanıyorum ve çok memnunum, incecik ve çok lezzetli. Kullanmadan önce ısıtmayı unutmayın, ısınınca daha da inceliyor çünkü :)
Soya sosu olarak; Kikkoman kullanıyorum, arada başka markalar da denedik ama soya sosunda en iyisi o bize göre.
Tefal Actifry kullanmıyorsanız;
Derin bir teflon tavayı -wok olursa iyi olur- orta ateşte iyice kızdırın.
Marine olmuş etleri ekleyin ve çok az karıştırın. Suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin.
Suyunu çekince, biberleri ekleyin yine arada karıştırararak etler ve biberler kızarana kadar, yaklaşık 4-5 dk. pişirin.
Ocağı kapatınca, tuz ve kekik ekleyip, karıştırın.
ÖNEMLİ NOT : Etleri mutlaka iyice kızmış tavada pişirmeye başlayın. Böylelikle et mühürleniyor ve çok az su saldığı için lezzeti içinde kalıyor.
Kırmızı eti marine ederken ve pişirme sırasında tuz eklemeyin, et sertleşir, her zaman pişirme işlemi bittikten sonra tuz ekleyin.
Aynı şekilde kekik, fesleğen, nane gibi baharatları pişme sırasında eklemeyin, acılaşır, pişirme işlemi bittikten sonra ekleyin.
Kırmızı biberiniz yok ise sadece sivri biber ya da çarliston biber ile yapabilirsiniz.
Lavaş ekmeği olarak, Uno firmasının ürettiği Unix marka lavaşı kullanıyorum ve çok memnunum, incecik ve çok lezzetli. Kullanmadan önce ısıtmayı unutmayın, ısınınca daha da inceliyor çünkü :)
Soya sosu olarak; Kikkoman kullanıyorum, arada başka markalar da denedik ama soya sosunda en iyisi o bize göre.
Tefal Actifry kullanmıyorsanız;
Derin bir teflon tavayı -wok olursa iyi olur- orta ateşte iyice kızdırın.
Marine olmuş etleri ekleyin ve çok az karıştırın. Suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar arada karıştırarak pişirin.
Suyunu çekince, biberleri ekleyin yine arada karıştırararak etler ve biberler kızarana kadar, yaklaşık 4-5 dk. pişirin.
Ocağı kapatınca, tuz ve kekik ekleyip, karıştırın.
ÖNEMLİ NOT : Etleri mutlaka iyice kızmış tavada pişirmeye başlayın. Böylelikle et mühürleniyor ve çok az su saldığı için lezzeti içinde kalıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder