
Malzemeler
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
1 Su Bardağı (200 ml) Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı (silme) Tuz
1/2 (yarım) Su Bardağı Un
4 Su Bardağı Mısır Unu
1,5 Su Bardağı (kaynar) Su
1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı
Derin bir kasede, yumurta, süt, yağ, şeker ve tuzu çırpma teli ile iyice çırpın.
Karışımın üzerine un, mısır unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve karıştırın.
Son olarak, sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. (Bu aşamalarda karışım oldukça kıvamlı oluyor, çırpma teli ile zorlanabilirsiniz, ben de iri bir kaşık ile karıştırdım)
20x30 cm. ölçülerinde veya 24-26 cm. çapında bir kabı katı yağ ile yağlayıp, un serpin ve karışımı dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 35-40 dk. üzeri iyice pembeleşip, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
1 Su Bardağı (200 ml) Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı (silme) Tuz
1/2 (yarım) Su Bardağı Un
4 Su Bardağı Mısır Unu
1,5 Su Bardağı (kaynar) Su
1 Paket Kabartma Tozu
Yapılışı
Derin bir kasede, yumurta, süt, yağ, şeker ve tuzu çırpma teli ile iyice çırpın.
Karışımın üzerine un, mısır unu ve kabartma tozunu birlikte eleyin ve karıştırın.
Son olarak, sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. (Bu aşamalarda karışım oldukça kıvamlı oluyor, çırpma teli ile zorlanabilirsiniz, ben de iri bir kaşık ile karıştırdım)
20x30 cm. ölçülerinde veya 24-26 cm. çapında bir kabı katı yağ ile yağlayıp, un serpin ve karışımı dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 35-40 dk. üzeri iyice pembeleşip, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder