11 Eylül 2010 Cumartesi

haydari


Malzemeler
350 Gr. (5-6 tepeleme yemek kaşığı) Süzme Yoğurt
40 Gr. (1 tepeleme yemek kaşığı) Tereyağ
1 Çay Kaşığı Kuru Nane
2 Diş Sarımsak
1-2 Dal Taze Nane
Tuz
Yapılışı
Tereyağını orta ısıdaki ateşte eritin. Kenarlarından cızırdamaya başlayınca ateşi kapatın ve kuru naneyi ekleyerek karıştırın. Yağ iyice soğuyuncaya kadar 5-10 dk. bekleyin.
Yoğurdu bir kaba alın, ezilmiş sarımsak, tuz ve minik minik doğradığınız taze naneleri ekleyin. Çırpma teli ile karıştırın.
Naneli tereyağını, yoğurda 2-3 seferde ekleyin. Her ekleyişinizde çırpma teli ile iyice çırpın.
Yağın tekrar donarak, Haydari'nin kıvam kazanması için; buzdolabına koyarak, en az 3-4 saat bekletin.
NOT;
Yoğurt olarak; Ülker İçim süzme yoğurt, tereyağ olarak; Vakfıkebir tereyağ kullandım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder