4 Nisan 2010 Pazar

peynir soslu kabak


Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
100 gr. krem peynir
1/2 su bardağı yoğurt+1 diş döğülmüş sarımsak
az maydanoz veya dereotu(kıyılmış hali 1 dolu yemek kaşığı)
varsa 1-2 yaprak taze nane
2 yemek kaşığı susam
kızartmak için: sıvıyağ

Kabakları tırtıllı meyve bıçağı ile kazıyıp,kalın dilimlere kesin.Az sıvıyağında iki yüzünü de kızartın.Havlu kağıt üzerine alıp yağını alın.

Peyniri,sarımsaklı yoğurdu ve dereotunu blenderde pürüssüz kıvamda karıştırın.Servis tabağına birer sıra kabak dizip,üzerlerine tatlı kaşığı ile karışımdan yerleştirin.(başka bir kaşık yardımıyla)üzerlerine bir sıra daha kabak yerleştirip,yine karışımdan paylaştrın.
T

eflon bir tavada susamları karıştırarak az kavurun.Soğutup,kabakların üzerine serpin.Herbirinin ortasına kürdan batırıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder