23 Nisan 2010 Cuma

şehriyeli tavuk suyu çorba


Malzemeler

1,5 Lt. (7-8 su bardağı) Tavuk Suyu
4 Yemek Kaşığı (tepeleme) Yoğurt
3 Yemek Kaşığı (silme) Un
3 Yemek Kaşığı (didiklenmiş) Tavuk Eti
3 Yemek Kaşığı Tel Şehriye
2 Adet Yumurta
Tuz

Yapılışı

Öncelikle bir bütün tavuğu yada bir adet tavuk göğsünü, 2 lt. su, bolca tuz, biraz karabiber ve (varsa) 4-5 tane defne yaprağı ile 45 dk. kadar haşlayın. (su kaynamaya başladığında ateşi kısın ve kısık ateşte haşlayın)
Haşlanan tavuğu ve defne yapraklarını, suyun içinden alın ve tavuk suyunu soğumaya bırakın.
Çorbayı yapacağınız tencereye, yoğurt, yumurta ve un'u koyun ve çırpma teli ile iyice çırpın.
Soğumuş tavuk suyunu ve tuzu, yoğurtlu karışıma ekleyin.
Karışımı, orta ateşteki ocağa alın ve kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Kaynamaya başlayınca, ateşi kısın ve şehriye ile didiklenmiş tavukları ekleyin.
Şehriyeler yumuşayıncaya kadar, sık sık karıştırarak, pişirin. Bu aşamada, çorba gözünüze çok koyu görünürse, bir miktar kaynar su ekleyebilirsiniz.
Şehriyeler yumuşadığında, çorbanız hazır demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder