
Malzemeler
8 Parça (kare) Milföy Hamuru
2-3 Adet Çarliston ya da 4-5 Adet Sivri Biber
2 Adet (orta boy) Domates
1 Su bardağı (dilimlenmiş) Sosis
1 Paket (400 gr.) Mantar
3-4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz - Karabiber
1 Adet Yumurta Sarısı (üzeri için)
Yapılışı
Mantarları, ince ince dilimleyin ve yarım limon sıktığınız, 1 lt. kadar su da, 10 dk. kadar haşlayıp, süzün.
Derin bir tavaya sıvıyağı koyup, kızdırın.
Biberleri ince ince dilimleyin.
Biberleri ve sosisleri yağa ekleyin, orta ateşte sürekli karıştırarak, sosisler ve biberler hafif kızarana kadar kavurun.
Mantarları ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurun.
Kabuklarını soyup, minik minik doğradığınız domatesleri de ekleyin ve domatesin çiğ kokusu gidene kadar, 1-2 dk. kısık ateşte pişirin.
Tuz ve karabiber ekleyip, ocağı kapatın. Karışımı ılınmaya bırakın.
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşaması için yarım saat kadar bekletin.
Yumuşayan milföy hamurunu, unlanmış tezgahta, oldukça uzun dökdörtgen olacak şekilde açın.
Uzunlamasına harcı yayın ve yine uzun tarafından başlayarak rulo yapın.
Hafifçe yağladığınız tepsiye kol böreği olacak şekilde dizin.
Aralarında biraz boşluk olacak şekilde sarın ki milföy hamuru rahat rahat kabarsın.
Yumurta sarısını bir kaç damla sıvıyağ ile inceltin, bir fırça yardımı ile böreğin üzerine sürün.
Üzerine çörek otu veya susam serpin.
180 dereceye ayarlanmış ama önceden ısıtılmamış fırına koyun. Üzeri ve altı turuncu oluncaya kadar, yaklaşık 30-35 dk. pişirin.
Derin bir tavaya sıvıyağı koyup, kızdırın.
Biberleri ince ince dilimleyin.
Biberleri ve sosisleri yağa ekleyin, orta ateşte sürekli karıştırarak, sosisler ve biberler hafif kızarana kadar kavurun.
Mantarları ekleyin ve 1-2 dk. daha kavurun.
Kabuklarını soyup, minik minik doğradığınız domatesleri de ekleyin ve domatesin çiğ kokusu gidene kadar, 1-2 dk. kısık ateşte pişirin.
Tuz ve karabiber ekleyip, ocağı kapatın. Karışımı ılınmaya bırakın.
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşaması için yarım saat kadar bekletin.
Yumuşayan milföy hamurunu, unlanmış tezgahta, oldukça uzun dökdörtgen olacak şekilde açın.
Uzunlamasına harcı yayın ve yine uzun tarafından başlayarak rulo yapın.
Hafifçe yağladığınız tepsiye kol böreği olacak şekilde dizin.
Aralarında biraz boşluk olacak şekilde sarın ki milföy hamuru rahat rahat kabarsın.
Yumurta sarısını bir kaç damla sıvıyağ ile inceltin, bir fırça yardımı ile böreğin üzerine sürün.
Üzerine çörek otu veya susam serpin.
180 dereceye ayarlanmış ama önceden ısıtılmamış fırına koyun. Üzeri ve altı turuncu oluncaya kadar, yaklaşık 30-35 dk. pişirin.
* Milföy hamuru ile yapılan börekler; fırına verilmeden önce sıcak bir ortamda yarım saat kadar mayalanmaya bırakılırsa, çok daha pufidik oluyor. Ben bu işi, henüz fırın ısınmadan böreği koyarak yapıyorum, fırın yavaş yavaş ısınırken, hamurda mayalanmış oluyor...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder