10 Nisan 2010 Cumartesi

tavuk göğsü


Malzemeler

1 litre den biraz az süt

200 gr. margarin

1 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

2 paket vanilya


Hazırlanışı


200 gr. margarin tencerede eritildikten sonra 1 su bardağı un tencereye boşaltılır. un biraz kavrulduktan sonra 1 su bardağı şeker ilave edilir. Bu şekilde biraz karıştırdıktan sonra süt ilave edilerek iyice karıştırılır. Unun topak topak olmaması için sürekli karıştırmak gereklidir.Kaynamaya başlayınca 2 paket vanilya karışımın içerisine dökülür. Muhallebi kıvamına gelen kadar karıştılır.Daha sonra ocağı altı söndürülerek,mikser ile 10-15 dk.daha karıştırılır.Tepsiye dökülerek soğuması beklenir.Daha sonra buzdolabında bekletilerek servis yapılır. üzerine tarçın yada hindistan cevizi de dökebilirsiniz.Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder