
Malzemeler
1 litre den biraz az süt
200 gr. margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
Hazırlanışı
200 gr. margarin tencerede eritildikten sonra 1 su bardağı un tencereye boşaltılır. un biraz kavrulduktan sonra 1 su bardağı şeker ilave edilir. Bu şekilde biraz karıştırdıktan sonra süt ilave edilerek iyice karıştırılır. Unun topak topak olmaması için sürekli karıştırmak gereklidir.Kaynamaya başlayınca 2 paket vanilya karışımın içerisine dökülür. Muhallebi kıvamına gelen kadar karıştılır.Daha sonra ocağı altı söndürülerek,mikser ile 10-15 dk.daha karıştırılır.Tepsiye dökülerek soğuması beklenir.Daha sonra buzdolabında bekletilerek servis yapılır. üzerine tarçın yada hindistan cevizi de dökebilirsiniz.Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder