24 Nisan 2010 Cumartesi

vişneli kakaolu kek


Malzemeler

3 Adet (iri) Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1/2 (yarım) Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Süt
2,5 Su Bardağı Un
2 Yemek Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
10-15 Adet Vişne

Yapılışı

Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, vanilya ile birlikte, şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Süt ve yağıda ekleyip biraz daha çırpın.
Karışımın üzerine, un, kakao ve kabartma tozunu eleyin. Biraz daha karıştırın.
Kare veya dikdörtgen bir borcamın, tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı borcama dökün.
Üzerine vişneleri dizin. (bu sefer iyice çözdürmenize gerek yok, bırakın bazıları içine gömülsün, daha güzel oluyor :)
180 derece ön ısıtma yapılmış fırında, 20-25 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder