
Malzemeler
12-13 Adet (minik) Dolmalık Biber
250 Gr. Kıyma
1 Adet (orta boy) Soğan
1 Adet (orta boy) Domates
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
8-9 Dal Maydanoz
5-6 Dal Taze Nane
Karabiber, Tuz
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Yapılışı
Öncelikle domatesi rendeleyin, soğanı çok minicik doğrayın. (soğanı rende yapmamanızı, minik doğramanızı öneririm)
Maydanoz ve naneyi de ince kıyın. Pirinci yıkayıp, süzün.
Hazırladığınız, soğan, domates, maydanoz, nane ve pirinci kıyma ile karıştırın. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin.
Karışım, köfte harcı gibi değil biraz cıvık olmalı. Domates rendesi bunu sağlayacaktır ama gözünüze sert görünürse, 2-3 yemek kaşığı su ekleyerek, yumuşak bir karışım olmasını sağlayın.
Biberlerin sap kısımlarını keserek içlerini boşaltın. (ben baş parmağım ile delmek suretiyle yapıyorum, bu hareketi hiç yapmadığım halde annemi izlerken hafızama kaydetmişim, ilk zeytinyağlı dolma yaparken farkettim :)
Karışımı biberlerin içine, çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. (Pirinçler pişerken şişeceği için) Üzerlerini bir parça domates ile kapatın.
Biberleri tencereye dik olacak şekilde dizin ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Zeytinyağını üzerine gezdirin.
Suyu kaynamaya başlayınca, ocağı kısın ve yaklaşık 20-25 dk. biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
12-13 Adet (minik) Dolmalık Biber
250 Gr. Kıyma
1 Adet (orta boy) Soğan
1 Adet (orta boy) Domates
1 Çay Bardağı Pirinç
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
8-9 Dal Maydanoz
5-6 Dal Taze Nane
Karabiber, Tuz
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
Yapılışı
Öncelikle domatesi rendeleyin, soğanı çok minicik doğrayın. (soğanı rende yapmamanızı, minik doğramanızı öneririm)
Maydanoz ve naneyi de ince kıyın. Pirinci yıkayıp, süzün.
Hazırladığınız, soğan, domates, maydanoz, nane ve pirinci kıyma ile karıştırın. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber ekleyin.
Karışım, köfte harcı gibi değil biraz cıvık olmalı. Domates rendesi bunu sağlayacaktır ama gözünüze sert görünürse, 2-3 yemek kaşığı su ekleyerek, yumuşak bir karışım olmasını sağlayın.
Biberlerin sap kısımlarını keserek içlerini boşaltın. (ben baş parmağım ile delmek suretiyle yapıyorum, bu hareketi hiç yapmadığım halde annemi izlerken hafızama kaydetmişim, ilk zeytinyağlı dolma yaparken farkettim :)
Karışımı biberlerin içine, çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. (Pirinçler pişerken şişeceği için) Üzerlerini bir parça domates ile kapatın.
Biberleri tencereye dik olacak şekilde dizin ve biberlerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Zeytinyağını üzerine gezdirin.
Suyu kaynamaya başlayınca, ocağı kısın ve yaklaşık 20-25 dk. biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder