
Malzemeler (8 Kişilik)
8 Adet Orta Boy (ince olmayan) Patlıcan
250 Gr. Kıyma
1 Adet (orta boy) Kuru Soğan
1 Adet (orta boy) Domates
2-3 Adet Sivri Biber
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1/2 (yarım) Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Diş Sarımsak
7-8 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber
1 Tatlı Kaşığı + 1 Çay Kaşığı Şeker
Yapılışı
Patlıcanların saplarını kesin ve alacalı bir şekilde soyun. Bol tuz attığınız suyun içinde yarım saat kadar bekletin. Suyunu sıkıp, kızgın yağda kızartın. Peçete üzerine alarak, yağının süzülmesini sağlayın.
Soğanı ve biberleri minik minik yemeklik doğrayın. Sıvıyağı kızdırın, soğanları ve biberleri ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırak 2-3 dk. kavurun. (soğanlar pembeleşip, şeffaflaşıncaya kadar)
Kıymayı ekleyin, 2-3 dk daha kavurun.
Domatesi rendeleyin, salçayı da içine katarak eritin. Domates ve salçayı da kıymalı karışıma ekleyip 3-4 dk. daha kavurun.
İnce ince doğradığınız sarımsakları, tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı şekeri ekleyin. Çok az daha kavurup, ocağı kapatın.
Karışıma ince kıydığınız maydanozları ekleyin ve karıştırın.
Patlıcanları, karnıyarık tenceresi diye bilinen, geniş çelik tencereye alın, ortalarını açın ve 1 yemek kaşığı şekeri tuz serper gibi patlıcanların üzerine serpin, sonra hazırladığınız karışımı pay edin.
Bu arada kıymalı karışımı hazırladığınız tavayı umarım yıkamadınız :) O tavaya 1 su bardağı su koyup, şöyle bir çalkalayarak, tencereye dökün, bu da yemeğinizin suyu :)
Karnıyarıkları kısık ateşte, 10 dk. kadar pişirip, sıcak servis edin.
Önceden hazırlayıp suyunu eklemeden bekletebilir, servis edeceğiniz zaman suyunu ekleyip, pişirebilirsiniz.
8 Adet Orta Boy (ince olmayan) Patlıcan
250 Gr. Kıyma
1 Adet (orta boy) Kuru Soğan
1 Adet (orta boy) Domates
2-3 Adet Sivri Biber
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1/2 (yarım) Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Diş Sarımsak
7-8 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber
1 Tatlı Kaşığı + 1 Çay Kaşığı Şeker
Yapılışı
Patlıcanların saplarını kesin ve alacalı bir şekilde soyun. Bol tuz attığınız suyun içinde yarım saat kadar bekletin. Suyunu sıkıp, kızgın yağda kızartın. Peçete üzerine alarak, yağının süzülmesini sağlayın.
Soğanı ve biberleri minik minik yemeklik doğrayın. Sıvıyağı kızdırın, soğanları ve biberleri ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırak 2-3 dk. kavurun. (soğanlar pembeleşip, şeffaflaşıncaya kadar)
Kıymayı ekleyin, 2-3 dk daha kavurun.
Domatesi rendeleyin, salçayı da içine katarak eritin. Domates ve salçayı da kıymalı karışıma ekleyip 3-4 dk. daha kavurun.
İnce ince doğradığınız sarımsakları, tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı şekeri ekleyin. Çok az daha kavurup, ocağı kapatın.
Karışıma ince kıydığınız maydanozları ekleyin ve karıştırın.
Patlıcanları, karnıyarık tenceresi diye bilinen, geniş çelik tencereye alın, ortalarını açın ve 1 yemek kaşığı şekeri tuz serper gibi patlıcanların üzerine serpin, sonra hazırladığınız karışımı pay edin.
Bu arada kıymalı karışımı hazırladığınız tavayı umarım yıkamadınız :) O tavaya 1 su bardağı su koyup, şöyle bir çalkalayarak, tencereye dökün, bu da yemeğinizin suyu :)
Karnıyarıkları kısık ateşte, 10 dk. kadar pişirip, sıcak servis edin.
Önceden hazırlayıp suyunu eklemeden bekletebilir, servis edeceğiniz zaman suyunu ekleyip, pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder