16 Ekim 2010 Cumartesi

arpa şehriyeli pilav


Malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
3,5 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Arpa Şehriye
1/2 (yarım) Limon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 (yarım) Çay Kaşığı Şeker
1 Adet (tavuk) Bulyon
Yapılışı
Pirinci derin bir kaba koyun, üzerine yarım limonu iri iri doğrayın ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin. Pirinci bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Yarım saat (suyu ılık olana kadar) bekletin.
Pirinci süzün ve musluğun altında, pirinçten akan su, berraklaşıncaya kadar yıkayın.
Teflon tencereye, sıvıyağı koyup ısıtın (dikkat edin yanmasın, sadece ısıtın) arpa şehriyeyi ekleyip, kavurmaya başlayın. Şehriyelerin rengi, kahverengiye dönünce, pirinçleri ekleyin ve pirinçlerin uç kısımları şeffaflaşana kadar kavurun.
Ayrı bir kapta, 3,5 su bardağı kaynar suda bulyonu eritin. Pirinci ıslatırken kullandığınız limonları da suyun içine sıkın, şekeri ekleyin.
Kavrulan şehriyeli pirince, sulu karışımı ekleyin. Bir iki kez karıştırın.
1 dk. kadar hızlı ateşte, daha sonra ateşi kısarak 8-10 dk. kadar pişirin. Pirinçlerin üzeri göz göz olup, suyunu çekince ocağı kapatın.
Kapağın altına kağıt havlu koyarak, 15 dk. kadar demlenmesini sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder