
Malzemeler (4 kişilik)
1 Su Bardağı (aşurelik) Buğday
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Diş (ezilmiş) Sarımsak
2 Tatlı Kaşığı Tereyağ
1 Su Bardağı (200 ml.) Krema
1 Tutam Safran
1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
1/2 (yarım) Su Bardağı Parmesan Peyniri
Tuz - Karabiber
Yapılışı
Buğdayı yıkayın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. 1 Gece hava almayacak şekilde bekletin. (Düdüklü tencerenin içinde bekletmek, gayet iyi bir çözüm)
Ertesi gün suyunu süzmeden, buğdaylar yumuşayıncaya kadar, orta ateşte haşlayın. Suyunu çekerse kaynar su ekleyin. (Kaynatma işlemini düdüklü tencerede de yapabilirsiniz ama buğdayın çok haşlanıp, erimemesi gerekiyor, kontrollü olması açısından normal tencerede haşlamanızı öneririm)
Safranı; 1 yemek kaşığı sirkenin içinde bir saate yakın bekletin.
Haşlanan buğdayı süzün ve derin bir teflon tavaya alın.
Üzerine limon kabuğu rendesi, tereyağ ve sarımsağı ekleyin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak, malzemelerin iyice karışıp, ısınmasını sağlayın.
Isınan ve tereyağı eriyen karışıma; kremayı ve sirkeli safranı ekleyin, tekrar ısınana kadar iyice karıştırın.
Parmesan peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin, son kez karıştırıp, ateşten alın.
Sıcak servis edin.
1 Su Bardağı (aşurelik) Buğday
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Diş (ezilmiş) Sarımsak
2 Tatlı Kaşığı Tereyağ
1 Su Bardağı (200 ml.) Krema
1 Tutam Safran
1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
1/2 (yarım) Su Bardağı Parmesan Peyniri
Tuz - Karabiber
Yapılışı
Buğdayı yıkayın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. 1 Gece hava almayacak şekilde bekletin. (Düdüklü tencerenin içinde bekletmek, gayet iyi bir çözüm)
Ertesi gün suyunu süzmeden, buğdaylar yumuşayıncaya kadar, orta ateşte haşlayın. Suyunu çekerse kaynar su ekleyin. (Kaynatma işlemini düdüklü tencerede de yapabilirsiniz ama buğdayın çok haşlanıp, erimemesi gerekiyor, kontrollü olması açısından normal tencerede haşlamanızı öneririm)
Safranı; 1 yemek kaşığı sirkenin içinde bir saate yakın bekletin.
Haşlanan buğdayı süzün ve derin bir teflon tavaya alın.
Üzerine limon kabuğu rendesi, tereyağ ve sarımsağı ekleyin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak, malzemelerin iyice karışıp, ısınmasını sağlayın.
Isınan ve tereyağı eriyen karışıma; kremayı ve sirkeli safranı ekleyin, tekrar ısınana kadar iyice karıştırın.
Parmesan peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin, son kez karıştırıp, ateşten alın.
Sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder