
Malzemeler
2 Adet (orta boy) Patates
1 Adet (orta boy) Havuç
1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Un
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı (50 gr.) Tereyağ
1,5 Lt. Su
Tuz, Karabiber
Yapılışı
Patatesleri ve havucu rendeleyin.
Teflon tencereye, sıvıyağı ve tereyağı koyun ve orta ateşte eritin.
Eriyen yağa unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak, on-on beş saniye kadar kavurun (dikkat edin, yanmasın)
Kavrulan una, rendelenmiş patates ve havuçları ekleyin. 4-5 dk. kadar karıştırarak kavurun.
Karışıma; su, tuz ve bolca karabiber ekleyin, kaynayınca ateşi kısın ve patatesler pişinceye kadar pişirin.
Karışımı el blendırı ile çekerek, pürüzsüz hale getirin.
NOTLAR;
Çorbayı; yarı tavuk suyu, yarı su şeklinde hazırlayabilirsiniz, tavuk suyu zaten yağlı olduğu için, diğer yağların miktarını yarı yarıya azaltmanız iyi olur.
Bulyon lezzetini seviyorsanız, su ekleme aşamasında bir tavuk bulyon da ekleyebilirsiniz, o zaman tuz miktarını azaltın.
Tereyağ ve sıvı yağı birlikte eritmek, tereyağının yanmamasını sağlıyor. Tereyağ eritilen tüm tariflerde bir miktar da sıvıyağ eklerseniz sorun yaşamazsınız.
Karabiber konusunda elinizi bol tutun :) Servis etmeden öncede taze çekilmiş karabiber serperseniz çok iyi olur.
Çorbayı teflon tencerede pişirmeniz, havuç ve patatesleri kavururken büyük kolaylık sağlıyor, çelik tencerede patates ve havuç tabana yapışıyor.
2 Adet (orta boy) Patates
1 Adet (orta boy) Havuç
1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Un
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı (50 gr.) Tereyağ
1,5 Lt. Su
Tuz, Karabiber
Yapılışı
Patatesleri ve havucu rendeleyin.
Teflon tencereye, sıvıyağı ve tereyağı koyun ve orta ateşte eritin.
Eriyen yağa unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak, on-on beş saniye kadar kavurun (dikkat edin, yanmasın)
Kavrulan una, rendelenmiş patates ve havuçları ekleyin. 4-5 dk. kadar karıştırarak kavurun.
Karışıma; su, tuz ve bolca karabiber ekleyin, kaynayınca ateşi kısın ve patatesler pişinceye kadar pişirin.
Karışımı el blendırı ile çekerek, pürüzsüz hale getirin.
NOTLAR;
Çorbayı; yarı tavuk suyu, yarı su şeklinde hazırlayabilirsiniz, tavuk suyu zaten yağlı olduğu için, diğer yağların miktarını yarı yarıya azaltmanız iyi olur.
Bulyon lezzetini seviyorsanız, su ekleme aşamasında bir tavuk bulyon da ekleyebilirsiniz, o zaman tuz miktarını azaltın.
Tereyağ ve sıvı yağı birlikte eritmek, tereyağının yanmamasını sağlıyor. Tereyağ eritilen tüm tariflerde bir miktar da sıvıyağ eklerseniz sorun yaşamazsınız.
Karabiber konusunda elinizi bol tutun :) Servis etmeden öncede taze çekilmiş karabiber serperseniz çok iyi olur.
Çorbayı teflon tencerede pişirmeniz, havuç ve patatesleri kavururken büyük kolaylık sağlıyor, çelik tencerede patates ve havuç tabana yapışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder