
Malzemeler
5 Su Bardağı (1 Lt.) Süt
9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
9 Yemek Kaşığı (silme) Şeker
3 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Paket Vanilya (isteğe bağlı)
Yapılışı
Kuru meyveleri 5 dk. kaynar suda bekletin. Süzüp, peçete ile kurulayın.
Bir tencereye; süt, irmik, şeker ve limon kabuğu rendesini koyun.
Orta ateşte, çırpma teli ile -kaynayana kadar- sürekli karıştırın.
Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve kuru meyveler ile vanilyayı ekleyin, çok az karıştırın.
Karışımı koyacağınız kabı -ya da kapları- içinde bir kaç damla su kalacak şekilde, su ile çalkalayın.
Karışımı kaba dökün ve ılınınca üzerini örterek, buzdolabına koyun.
4-5 saat ya da bir gece beklettikten sonra servis edin.
5 Su Bardağı (1 Lt.) Süt
9 Yemek Kaşığı (tepeleme) İrmik
9 Yemek Kaşığı (silme) Şeker
3 Yemek Kaşığı Kuru Meyve Karışımı
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Paket Vanilya (isteğe bağlı)
Yapılışı
Kuru meyveleri 5 dk. kaynar suda bekletin. Süzüp, peçete ile kurulayın.
Bir tencereye; süt, irmik, şeker ve limon kabuğu rendesini koyun.
Orta ateşte, çırpma teli ile -kaynayana kadar- sürekli karıştırın.
Kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve kuru meyveler ile vanilyayı ekleyin, çok az karıştırın.
Karışımı koyacağınız kabı -ya da kapları- içinde bir kaç damla su kalacak şekilde, su ile çalkalayın.
Karışımı kaba dökün ve ılınınca üzerini örterek, buzdolabına koyun.
4-5 saat ya da bir gece beklettikten sonra servis edin.
ÖNERİLER;
Tatlının üzerine hazır ya da kendi hazırladığınız çikolata sosu, yine hazır ya da kendi hazırlayacağınız meyveli bir sos dökerek ikram edebilirsiniz.
Tarçın ya da kakao serpebilirsiniz.
Dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
Tatlının üzerine hazır ya da kendi hazırladığınız çikolata sosu, yine hazır ya da kendi hazırlayacağınız meyveli bir sos dökerek ikram edebilirsiniz.
Tarçın ya da kakao serpebilirsiniz.
Dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder