
Malzemeler
1 Su bardağı (yaklaşık) Kabak içi
2 Adet (orta boy) Kabak
1 Adet (mandalina kadar) Kuru Soğan
2 Adet Yumurta
Yarım Demet (10-15 dal) Dereotu
8-10 Dal Taze Nane
Tuz - Karabiber
4-5 Yemek Kaşığı Un
Kızartmak için Sıvı Yağ (Ben fındık yağı kullandım)
Yapılışı
Kabak içlerini ve soğanı rondoda çekin. Soğanlar mümkün olduğunca küçülmeli ama püre gibi de olmamalı.
Kabakları rendeleyin. Yumurtaları hafifçe çırpın. Dereotu ve naneleri incecik kıyın.
Kabak, yumurta, soğan-kabak karışımı, dereotu, nane, tuz ve karabiber ekleyip, iyice karıştırın.
Karışıma yavaş yavaş un ekleyin. Her kaşıktan sonra iyice karıştırın. Karışımın kıvamı, oldukça koyu bir hal alınca (havuçlu kek harcı gibi birazcık daha koyusu) un eklemeyi bırakın.
Bir tavaya, bir parmak kadar sıvı yağ koyup, kızdırın. Sonra ateşi biraz kısın. Dışı birden yanıp, içi çiğ kalmasın.
Karışımdan, bir servis kaşığı (2-3 yemek kaşığı kadar) alıp, yağa bırakın. Yaklaşık 30 saniyede bir yüzü kızaracaktır. Diğer yüzünü de aynı şekilde kızartıp, kağıt havlu üzerine alın.
Ilık ya da soğuk servis yapın.
1 Su bardağı (yaklaşık) Kabak içi
2 Adet (orta boy) Kabak
1 Adet (mandalina kadar) Kuru Soğan
2 Adet Yumurta
Yarım Demet (10-15 dal) Dereotu
8-10 Dal Taze Nane
Tuz - Karabiber
4-5 Yemek Kaşığı Un
Kızartmak için Sıvı Yağ (Ben fındık yağı kullandım)
Yapılışı
Kabak içlerini ve soğanı rondoda çekin. Soğanlar mümkün olduğunca küçülmeli ama püre gibi de olmamalı.
Kabakları rendeleyin. Yumurtaları hafifçe çırpın. Dereotu ve naneleri incecik kıyın.
Kabak, yumurta, soğan-kabak karışımı, dereotu, nane, tuz ve karabiber ekleyip, iyice karıştırın.
Karışıma yavaş yavaş un ekleyin. Her kaşıktan sonra iyice karıştırın. Karışımın kıvamı, oldukça koyu bir hal alınca (havuçlu kek harcı gibi birazcık daha koyusu) un eklemeyi bırakın.
Bir tavaya, bir parmak kadar sıvı yağ koyup, kızdırın. Sonra ateşi biraz kısın. Dışı birden yanıp, içi çiğ kalmasın.
Karışımdan, bir servis kaşığı (2-3 yemek kaşığı kadar) alıp, yağa bırakın. Yaklaşık 30 saniyede bir yüzü kızaracaktır. Diğer yüzünü de aynı şekilde kızartıp, kağıt havlu üzerine alın.
Ilık ya da soğuk servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder