
Malzemeler (4 Kişilik)
8 Parça Dana Bonfile
Eti marine etmek için;
1'er Tutam (taze çekilmiş) Karabiber, Beyazbiber
2 Yemek Kaşığı Soya Sosu ya da 1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Diş (dilimlenmiş) Sarımsak
Kremalı Mantarlı Sos için;
1 Paket (400 gr.) Mantar
1 Adet Limon
1 Adet (minik) Kırmızı Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
3-4 Adet Defne Yaprağı
2-3 Dal Taze Fesleğen ya da (yarım çay kaşığı) Kuru Fesleğen
1 Paket (200 ml.) Krema
Tuz, Karabiber
1 Adet Limon
1 Adet (minik) Kırmızı Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
3-4 Adet Defne Yaprağı
2-3 Dal Taze Fesleğen ya da (yarım çay kaşığı) Kuru Fesleğen
1 Paket (200 ml.) Krema
Tuz, Karabiber
Yapılışı
Öncelikle etleri marine malzemeleri ile güzelce karıştırın. Üzerini örterek, buzdolabında kremalı sos hazır oluncaya ya da kızartacağınız zamana kadar (en az 30 dk. en fazla 2-3 saat) bekletin.
Mantarları ince ince doğrayın. Limonu, 1 lt. kadar suya sıkın ve doğradığınız mantarları ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, 10 dk. kadar haşlayıp, süzün.
Bir teflon tavaya zeytinyağ, iri iri doğradığınız (önce dörde, sonra sekize bölünmüş) soğan ve (bütün olarak çıtlattığınız) sarımsağı koyun.
Orta ateşte sürekli karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, 3-4 dk. kavurun.
Mantarları ekleyin ve mantarlarda kızarıncaya kadar, 3-4 dk. daha kavurun.
Fesleğeni, kremayı, defne yaprağını, tuz ve karabiberi ekleyin, kısık ateşte 4-5 dk. kadar kaynatın.
Etleri iyice kızmış, hiç yağ eklemediğiniz teflon tavada önlü arkalı kızartın.
Etlerin üzerine hiç bekletmeden, sıcak sosu gezdirin ve sıcak servis edin.
Servis ederken, varsa kırmızı tane karabiber ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder